Galerie

CUKRÁŘ SKÁLA

29.10.2018 12:34

Když Lukáš Skála otevřel, hned jsme do jeho cukrárny s kamarádkou běželi, jak jsme byli zvědaví. Z vlastního podniku vím, že si věci nejdřív musí trochu sednout, a pak se teprve stroj pořádně rozjede, takže jsem si návštěvu zopakoval. Hodně lidí si nás plete – Lukáš Cukrář a Cukrář Skála. Chaos v tom dělají ta stejná křestní jména. Kolega Skála je totiž taky Lukáš.
Ke Skálovi jsme šel oslavit 100. výročí republiky. Zkusil jsem indiánka a hlavně punčák, který mám z naší cukrárny nejraději. Indiánek splnil moje očekávání a byl chutnou tečkou za svátečním obědem. Punčák jsem už bral jako kombinaci dezertu a digestivu, my v Saint Tropez totiž máme opravdu ostrý punčový řez. Tenhle byl ale takový pro děti, dobrý, ale já prostě rád ten řízný, dospělácký. 🙂
Koncept, kdy dorty vznikají před zraky zákazníků, mám rád. Skála je spíš taková výdejna, dort si zde můžete dát u krásného stolu na stojáka. Ale proč ne? Ve stoje se určitě tloustne míň!