Galerie

Cukrárna Saint Tropez

23.4.2018 20:55

Vezměme to hned na začátek pěkně bez okolků. Lukáš-cukrář mi říkají proto, že mám cukrárnu. Je to taková pěkná cukrárna kousek od Václaváku… Saint Tropez. Chvíli jsem přemýšlel, jestli hodnocení vlastního podniku nemám přeci jen nechat na vás, ale proč vlastně? Jsem si našich dostatků i nedostatků plně vědom, a tak se do nás opřu, jen co mi záda stačí!

Cukrárna Saint Tropez vznikla v prostoru Paláce U Nováků před 9 lety a opravdu těžko říct, jestli to byl tehdy dobrý nebo špatný krok. Co mi vadí? Je to střed Prahy, proudí tu davy lidí… Ale je to prostě pasáž! Absence denního světla nám ubírá na kráse a někdy i na úsměvech obsluhy, a to je prostě špatně!

No a když máte nějaké minusy, musíte prostě šlapat do ostatních věcí na 200 %. Máme prosklenou výrobnu. Tehdy to bylo unikum a pořád je to ten největší bič na nás všechny. Návštěvníci i kolemjdoucí vidí našim cukrářům pod ruce i pod korpusy, ale to je v pořádku, já totiž považuju čistotu za naprostou samozřejmost! Navíc používáme ty nejlepší suroviny, takže ani za ty se nemusíme v našem „proskleném divadle“ stydět!

Teď se ale konečně dostaneme k jádru makronky! Naše dezerty jsou, říkám neskromně, výtečné. Dodržujeme tradiční francouzské i prvorepublikové postupy. Máme jako jedna z mála cukráren francouzského šéfcukráře, který je opravdu kreativní, což také není samozřejmostí. Naše dezerty jsou čerstvé, jsou chutné, máme jich pestrou škálu a ano – nejsou levné. Jenže cena je prostě otázkou vkusu. Jako mě mrzí, že máme záchody za rohem, tak ceny v našem podniku mě rozhodně nemrzí. Je to kvalita, která něco stojí! Tak třeba Masarykův pohár miloval i český pan prezident nebo Alois Jirásek a my ho děláme tak, jak ho dělali dříve těmto českým velikánům. Naše makronky jsou vyhlášené, na dezert 3 chocolats jsem si třeba já vypěstoval lehkou závislost! Ale ve vitríně najdete daleko víc božích věcí, než si myslíte! A není to furt na jedno brdo! Máme také sezónní dezerty ze sezónních surovin.

Když si u nás něco dám, a přiznám se je to celkem často, jsem vždycky příjemně nasycen a hlavně –cítím se šťastný!, protože ono je mlsání a mlsání. A i když tohle sladké něco stojí, stojí to podle mě za to!

Tak jsem se rozvášnil, ale slibuju, že příště budu slovy šetřit!

Budu moc rád za vaše názory a postřehy, psát mi je můžete rovnu pod post, nebo na lukas@lukasotys.cz

http://www.cukrarnatropez.cz/

Cukrárna Saint Tropez

Vodičkova 30, 110 00 Praha 1

  • DSC_0778_1b
  • DSC_1710_1
  • DSC_0823_1
  • 1a (1)