Galerie

SECRET OF RAW

24.4.2019 11:43

Raw, nebo taky syrové dezerty jsou pro mě něco jako Lochneská příšera. Všichni o ní mluví, ale já sám jsem jí neviděl. Přátelé, řeknu vám, byl jsem trochu skeptický, to je ta moje konzervativní povaha. Až mě kamarádka jednou přemluvila, že to prostě musím zkusit, že je to bomba! A? Měla pravdu! Je to něco úplně jiného, ale výsledný pocit byl pocit štěstí. Cukrárna Secret of raw je velmi útulná a stoly osázené rostlinami ve mně vzbuzovaly takový ten pocit zdravého života. Je to placebo, ale funguje hezky. Vyzkoušel jsem dort Kalifornia. Korpus skýtal kokos, mandle, kakao a datle, zatímco krém byl z kešu ořechů, kokosového mléka, nepraženého kakaa, kokosového oleje, kakaového másla, agáve sirupu a vanilky. Vynikající! Celou návštěvu mi zpříjemnil rozhovor s návštěvnicí cukrárny, která se vrátila po 13 letech z USA a bodře mi vyprávěla o tamních zvyklostech. Mluvila o mentalitě, kdy si Američané nezávidí, ale přejí a navzájem se podporují. Hm, dobré! Stejně jako dort Kalifornia. Líbilo se mi, že mluvila o tom, jak se tu máme dobře, protože tak to taky cítím. Jak je u nás bezpečno, že máme dobré lékaře, je tu levněji. Narazili jsme i na Evropu, která je pro nás potřeba… K syrovému dortu prostě syrová debata o tom, že za koblihu se štěstí lidí koupit nedá. Tak já zase přijdu Secret of raw!